Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Akarçay Şehit Turan Yıldız Yatılı Bölge Ortaokulu

Telefon : 0(356) 423 73 38
Belgegeçer : 0(356) 423 73 38
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://akarcaystyybo.meb.k12.tr
Adres : Akarçay Görümlü Beldesi Akarçay İstiklal Mahallesi İstiklal Sokak Almus / TOKAT
VİZYON : Anasınıfından 8. sınıfa kadar akademik ve etik standartları en üst düzeyde olan eğitim programı ile bölgemizde saygın ve örnek bir okul olmayı amaçlamaktadır.
MİSYON : Okulumuz, bir devlet okuludur. Farklı kültürlerden ve coğrafyalardan gelen öğrenci ve akademik personelimiz tek çatı altında toplanmışlardır. Okul olarak, öğrencilerimizin entellektüel ve insanî niteliklerini geliştirerek, Türkiye ve dünya için kendilerine güvenen, ahlâklı, lider nitelikli ve sorumluluk sahibi vatandaşlar olmalarını amaçlanmaktadır
BAŞARILAR :

Öğretmen :13
Öğrenci :110
Derslik :7
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3952
Revir:1
Öğretim Şekli :Tam gün
Saatler : 08:30-15:40
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Merkezi sistem kalorifer
Servis : İlçede kalan öğretmen çokluğuna göre servis ayarlanabilmektedir. Öğretmen sayısının kısıtlı olduğu durumlarda öğretmenler kendi aralarında araçlarıyla birlikte gelmektedirler. Diğer yandan kasabada kalmak da mümkündür.
Ulaşım : Kasaba - ilçe arasında sadece sabah ve akşam araç bulunmaktadır. İlçe - il arasında her yarım saat minibüs bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri : Akarçay kasabasının 2000 - 3000 arası nüfusu var. Kasabamızdaki tek okul Akarçay Şehit Turan Yıldız Yatılı Bölge Ortaokulu´dur. Kasabamızda kaloriferli veya sobalı kiralık daireler bulmak mümkündür. Almus Barajının kıyısında bulunmaktadır. Yıllara göre değişmekle birlikte kasabamızda genel itibariyle karasal iklim vardır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İle Uzaklık: 58 km İlçeye Uzaklık : 23 km
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yazdır :